4
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 12 χτένια
- 100 γρ. σπανάκι
- 100 γρ. ντοματίνια τσέρι
- 1/2 κουταλάκι μουστάρδα ντιζόν
- 3 κουταλιές ξύδι από λευκό κρασί
- 1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές βούτυρο
- 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
- 1 πρέζα ζάχαρη
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα χτένια με το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε τη μουστάρδα, το ξύδι, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τη ζάχαρη. Σοτάρουμε στο βούτυρο τις ντομάτες και τα χτένια για 2-4 λεπτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Ανακατεύουμε το σπανάκι, τον μαϊντανό, τις ντομάτες, τα χτένια και το ντρέσινγκ και σερβίρουμε.