4
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 12 χτένια
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 5 αποξηραμένα βερίκοκα ψιλοκομμένα
- 2 κουταλιές τζίντζερ φρεσκοτριμμένο
- 1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
- 100ml λευκό κρασί
- 120ml κρέμα γάλακτος
- 100 γρ. βούτυρο
- 2 κουταλιές ηλιέλαιο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε το κρασί με τα κρεμμυδάκια, τα βερίκοκα, το τζίντζερ και το τσίλι μέχρι να μειωθεί στο μισό. Ρίχνουμε την κρέμα και βράζουμε για λίγο ακόμη μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σβήνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε. Σοτάρουμε στο λάδι τα χτένια για 4-5 λεπτά και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Σερβίρουμε τα χτένια με τη σάλτσα.