4
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1 κιλό χτένια
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι κρασί λευκό ξηρό
- νερό
Για τη γέμιση:
- 2 φλιτζάνια ρύζι κίτρινο μουσκεμένο
- 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το ρύζι, τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και γεμίζουμε τα χτένια. Τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα όρθια, το ένα δίπλα στο άλλο, προσθέτουμε το κρασί και το νερό, χωρίς να τα σκεπάζει και βράζουμε σε σιγανή φωτιά.