4
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1 κιλό χταπόδι
- 250 γρ. κοφτό μακαρονάκι
- 70 γρ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 750 γρ. ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες ή 2 κουτιά ντοματάκια ολόκληρα
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το χταπόδι και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Το βράζουμε, κρατάμε λίγο ζωμό, και το κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι μέχρι να μαραθεί χωρίς να πάρει χρώμα, προσθέτουμε τις ντομάτες και αφήνουμε να βράσουν. Μόλις αρχίσουν να βράζουν, ρίχνουμε το χταπόδι και μετά τον ζωμό που έχουμε κρατήσει. Αφήνουμε να πάρουν μερικές βράσεις και προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι, ανακατεύοντας στην αρχή συχνά, για να μην κολλήσει. Ρίχνουμε πιπέρι και νερό εάν χρειάζεται και συνεχίζουμε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μείνει μόνο με το λάδι του.