1
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
Για το χριστόψαρο:
- 1 φιλέτο χριστόψαρου 200 γρ. περίπου
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- 25 γρ. βούτυρο
- 25 γρ. αμύγδαλα φιλέτο
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τις πατάτες:
- 100 γρ. πατάτες
- 2 κουταλιές φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τη σως:
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1/2 πιπεριά τσίλι σε φέτες
- 2 κουταλιές μέλι
Εκτέλεση
Τηγανίζουμε το ψάρι στο ελαιόλαδο και το βούτυρο με αλάτι και πιπέρι. Αφαιρούμε το ψάρι και σοτάρουμε τα αμύγδαλα για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν και τις στραγγίζουμε. Τις θρυμματίζουμε με πιρούνι και τις ανακατεύουμε με το λάδι, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Για τη σως, σοτάρουμε στο λάδι το σκόρδο και την πιπεριά και μόλις μαλακώσουν τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ με το μέλι. Σερβίρουμε τις πατάτες, τοποθετούμε το φιλέτο από πάνω και περιχύνουμε με τα αμύγδαλα και τις πιπεριές.