0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1 1/2 λίτρο ζωμό κρέατος
- 1/2 ποτήρι νερό
- 3 πατάτες σε μικρούς κύβους
- 2 πράσα σε μικρούς κύβους
- 3 καρότα σε μικρούς κύβους
- 3 φύλλα λάχανο σε μικρούς κύβους
- 1 σελινόριζα σε μικρούς κύβους
- 1 κρεμμύδι σε μικρούς κύβους
- 2 κουτ. σούπ. βούτυρο
- 1 κουτ. σούπ. αλεύρι
- αλάτι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα λαχανικά με το ζωμό του κρέατος, μέχρι να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε το αλεύρι το νερό και ανακατεύουμε τη σάλτσα, ώσπου να πήξει. Πολτοποιούμε τα ψημένα λαχανικά στο μπλέντερ, τα ρίχνουμε στη σούπα με αλάτι και λευκή σάλτσα. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για μερικά λεπτά πάνω στη φωτιά και η σούπα είναι έτοιμη. Τη σερβίρουμε με μπουκίτσες φρυγανισμένου ψωμιού και μαύρο πιπέρι.