0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- φύλλο για πίτα
- 1 1/2 κιλό χόρτα διάφορα
- 2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
- 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 φλιτζάνια τυρί φέτα τριμμένη
- 4 αυγά
- 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα χόρτα. Τα ζεματάμε, τα στραγγίζουμε καλά και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Σε ενα τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια, προσθέτουμε τα χόρτα και τα αφήνουμε, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά τους. Σε μια λεκάνη αναμειγνύουμε τα αυγά, τον άνηθο, τη φέτα, το αλάτι, το πιπέρι και τέλος τα χόρτα με το κρεμμύδι. Σε λαδωμένο ταψί τοποθετούμε τα πέντε φύλλα λαδώνοντάς τα ένα-ένα. Απλώνουμε τη γέμιση και τη σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα λαδώνοντάς τα και αυτά. Γυρνάμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα, χαράζουμε την πίτα με μυτερό μαχαίρι και την ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα περίπου μέχρι να ροδίσει.