4
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1 κιλό χοιρινό κρέας κομμένο σε κομμάτια (ή 6 μπριζόλες χοιρινές)
- 1 κιλό πατάτες καθαρισμένες σε φέτες
- 3 ώριμες ντομάτες ή 1/2 κουτί ψιλοκομμένα ντοματάκια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 φύλλο δάφνης
- μαϊντανός
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κύβος
- 1 κοφτή κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
- χυμός από 1 λεμόνι
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρέας να ροδοκοκκινίσει, το βγάζουμε από το τηγάνι και στο ίδιο λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Σε μια κατσαρόλα, ή καλύτερα σε χύτρα τοποθετούμε το κρέας και το κρεμμύδι, τα ανακατεύουμε, προσθέτουμε ντομάτα, νερό και τα υπόλοιπα υλικά και τα αφήνουμε να βράσουν. Πασπαλίζουμε τις πατάτες με αλάτι, χυμό λεμονιού και τις προσθέτουμε στο κρέας μόλις μισο-βράσει, με λίγο νερό. Το φαγητό είναι έτοιμο μόλις βράσουν οι πατάτες και μείνει μόνο με το λάδι του.