4
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1 κιλό χοιρινό μπούτι ή σπάλα σε κύβους
- 1.200 γρ. σέλινο χοντροκομμένο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 500 γρ. πράσο ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Για το αυγολέμονο:
- 1 λεμόνι, το χυμό
- 2 αυγά
Εκτέλεση
Σοτάρουμε το κρέας και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πράσο και λίγο νερό. Μόλις απορροφήσει το νερό, ρίχνουμε το σέλινο, αλάτι, πιπέρι, νερό και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας.
Για το αυγολέμονο:
Χτυπάμε τα αυγά με το χυμό του λεμονιού και ρίχνουμε σιγά σιγά ζουμί από το φαγητό ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να αποκτήσει την ίδια θερμοκρασία με το φαγητό. Περιχύνουμε με το αυγολέμονο και κουνάμε την κατσαρόλα ν' ανακατευτεί και να πάει παντού.