4
ΑΤΟΜΑ
15'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
1:00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1 κιλό χοιρινό σε μερίδες
- 750 γρ. σέλινο ψιλοκομμένο
- 1 1/2 κιλό πράσο κομμένο σε χοντρές ροδέλες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 150 γρ. πολτοποιημένη ντομάτα
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά φυτικό βούτυρο
- αλάτι
- πιπέρι κόκκινο
Εκτέλεση
Σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Συμπληρώνουμε λίγο νερό, το αφήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του και προσθέτουμε το βούτυρο. Μόλις κάψει, ρίχνουμε το σέλινο και το πράσο και τα αφήνουμε να μαραθούν. Προσθέτουμε τη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και νερό μέχρι τη μέση του κρέατος και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας για 1 ώρα περίπου. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα.