4
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Πήλιο
Συστατικά
- 1 κιλό χοιρινό, σε κύβους
- 2 κυδώνια μεγάλα, σε κύβους καθαρισμένα
- 10 δαμάσκηνα αποξηραμένα χωρίς κουκούτσια
- 2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 100 ml ντοματοχυμό
- 1 ξύλο κανέλα
- 120 ml ελαιόλαδο
- λίγο νερό ζεστό
- 100 ml λευκό κρασί
- αλάτι
- πιπέρι
- 50 γρ. αλέυρι
Εκτέλεση
Σοτάρουμε το χοιρινό στο ελαιόλαδο μέχρι να πάρει ελαφρώς χρώμα, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε μέχρι να μαραθεί ελαφρώς, προσθέτουμε το αλέυρι και ανακατέυουμε για 1-2 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το νερό μέχρι τη μέση του κρέατος και αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει. Όταν το κρέας μισοβράσει προσθέτουμε το ντοματοχυμό, τα δαμάσκηνα, τα κυδώνια, την κανέλα, το αλάτι, το πιπέρι και αφήνουμε να βράσουν. Μόλις το κρέας είναι έτοιμο σερβίρουμε.