6
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Αμαλιάδα
Συστατικά
- 2 χηνόπουλα γύρω στο 1/2 κιλό το καθένα
- αλατοπίπερο
- 1 κοφτή κουταλιά κανελογαρίφαλα
- τα εντόσθια των πουλιών
- 300 γρ. κεφαλογραβιέρα πικάντικη
- 200 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
Εκτέλεση
Καθαρίζετε καλά τα πουλάκια. Τσιγαρίζετε με λάδι τα εντόσθιά τους, προσθέτετε την κεφαλογραβιέρα κομματιασμένη και τα καρύδια, αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με τα κανελογαρίφαλα.
Γεμίζετε τα χηνάκια και κλείνετε τις κοιλιές τους ράβοντάς τες με βαμβακερή κλωστή. Τα αλατοπιπερώνετε, πασπαλίζετε με τα αρώματα και απέξω και τα αλείφετε με λάδι. Τα τυλίγετε σενα ψηθούν 2 ώρες περίπου. Τα σερβίρετε για μεζεδάκι με καλό κρασί.