

0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1 χέλι μεγάλο
- 1 ματσάκι ζοχοί ψιλοκομμένοι
- 1 μοσχοκάρυδα σε σκόνη
- 1 γαρίφαλα σε σκόνη
- 6 φύλλα φασκόμηλου
- μπαχάρι σε σκόνη
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Γδέρνουμε και ξεκοκαλίζουμε το χέλι. Πασπαλίζουμε το εσωτερικό του με τα μπαχαρικά και τα χόρτα. Το τυλίγουμε σε τουλπάνι, το βράζουμε σε νερό με λίγο αλάτι και ξύδι μέχρι να μαλακώσει. Το σερβίρουμε ολόκληρο ή σε φέτες. Όταν κρυώσει μπορούμε να το διατηρήσουμε στο νερό που έβρασε προσθέτοντας λίγο ακόμα ξύδι.