

0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1 χέλι μεγάλο
- 1/2 λίτρο ζωμό
- 1 ποτήρι λευκό κρασί ξηρό
- 60 γρ. βούτυρο
- 1 κουταλιά αλεύρι
- 1 φύλλο δάφνης
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγα λαχανικά (καρότα, κουνουπίδι, σέλερι, φασόλια, ντομάτες κλπ.)
Εκτέλεση
Κόβουμε το χέλι σε κομμάτια και το σοτάρουμε. Μόλις αρχίσει να ροδίζει προσθέτουμε το αλεύρι, το ζωμό, το κρασί, το φύλλο δάφνης, αλάτι και πιπέρι. Αφαιρούμε το χέλι και περνάμε τη σάλτσα από σίτα. Βράζουμε ξεχωριστά τα λαχανικά, τα προσθέτουμε στη σάλτσα και βράζουμε για λίγα ακόμη λεπτά. Σερβίρουμε το χέλι πάνω στα λαχανικά και περιχύνουμε τη σάλτσα.