

4
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1 χέλι μεγάλο
- αλάτι χοντρό
- ελαιόλαδο
- λεμόνι
- θυμάρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε, γδέρνουμε το χέλι και το σκίζουμε προσεκτικά, από τη μεριά της κοιλιάς, μέχρι κάτω. Βγάζουμε το κεντρικό κόκκαλο και το αλατίζουμε. Το αφήνουμε να μείνει με το αλάτι περίπου μισή ώρα, το ξεπλένουμε καλά και το αφήνουμε να στραγγίσει. Αφού στραγγίσει τελείως, το ψήνουμε στη σχάρα, ολόκληρο ή κομμάτια, και το σερβίρουμε με λαδολέμονο με θυμάρι.