0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1-1,5 κιλό περίπου χέλι χωρίς την πέτσα
- 100ml ξύδι
- 2 κουταλιές βούτυρο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά αλεύρι
- 1 φλιτζάνι νερό
- 1 φύλλο δάφνης
- 4 πρέζες μαϊντανό
- 1 πρέζα θυμάρι
- 100ml κρασί λευκό
- 2 κρόκοι αυγών χτυπημένοι
- χυμό λεμονιού
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε το χέλι με αλάτι, πιπέρι και ξύδι και το κόβουμε σε φέτες. Σοτάρουμε στο βούτυρο το κρεμμύδι και προσθέτουμε το αλεύρι. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το φύλλο δάφνης, λίγο μαϊντανό και λίγο θυμάρι. Προσθέτουμε τα χέλια, το κρασί και βράζουμε για 10 λεπτά. Ρίχνουμε τους κρόκους και το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.