

0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Σαμοθράκη
Συστατικά
- 2 ποτήρι σταχτόνερο
- 4 ποτήρια λάδι
- αλεύρι ολικής αλέσεως, όσο πάρει
- 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα τριμμένη
Για το σιρόπι:
- 1 1/2 κιλό ζάχαρη
- 5 ποτήρια νερό
- 1 ξυλάκι κανέλα
Εκτέλεση
Καίμε το λάδι στην κατσαρόλα, δοκιμάζουμε με ένα κρουτόν και εάν ροδίσει είναι έτοιμο. Το βγάζουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε σταγόνα-σταγόνα το σταχτόνερο στο λάδι και όταν κρυώσει το λάδι προσθέτουμε το υπόλοιπο σταχτόνερο, όλο μαζί. Ρίχνουμε το αλεύρι, την κανέλα και ζυμώνουμε. Η ζύμη θα είναι τόσο σφιχτή, όσο όταν κάνουμε τυροπιτάκια. Το στρώνουμε στο ταψί χωρίς να το λαδώσουμε για να είναι η επιφάνεια λεία. Το χαράζουμε μπακλαβωτά και το ψήνουμε στους 100-120 βαθμούς Κελσίου για 4 ώρες.
Για το σιρόπι:
Βράζουμε το νερό, την ζάχαρη και την κανέλα. Λίγο πριν δέσει το σιρόπι, προσθέτουμε και τον χυμό λεμονιού.
Το βγάζουμε από το φούρνο και το σιροπιάζουμε.