0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι χοντρό
- 1/4 φλιτζανιού καλαμποκέλαιο
- 1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα και χοντροκομμένα
- 1 φλιτζάνι αμύγδαλα ολόκληρα, ασπρισμένα
- 1/2 κουταλάκι κανέλα
Για το σιρόπι:
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 3 φλιτζάνια νερό
- 1/2 λεμόνι, το χυμό ή φλούδα πορτοκαλιού
- 1 ξιλάκι κανέλας
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα καίμε το λάδι και προσθέτουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να σκουρύνει το χρώμα του. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα, την κανέλα και ανακατεύουμε καλά.
Για το σιρόπι:
Βάζουμε το νερό, την ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και την κανέλα να βράσουν.
Το προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να πιει όλο το σιρόπι. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, την σκεπάζουμε με μια πετσέτα, την κλείνουμε με το καπάκι της και αφήνουμε το χαλβά να σταθεί για λίγο. Παίρνουμε μια φόρμα, την βρέχουμε, τοποθετούμε στον πάτο της τα ολόκληρα αμύγδαλα και προσθέτουμε το χαλβά. Αφήνουμε το χαλβά να κρυώσει εντελώς, τον ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.