0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Πήλιο
Συστατικά
- 1 ποτήρι του νερού νισεστέ
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- 3 ποτήρια νερό
- 3 κουταλιές βούτυρο
- καβουρντισμένα αμύγδαλα
- κανέλα σκόνη
Εκτέλεση
Βάζουμε στην κατσαρόλα 4 κουταλιές γεμάτες ζάχαρη και ζεσταίνουμε μέχρι η ζάχαρη να πάρει μελί χρώμα. Προσθέτουμε το νερό, όπου έχουμε λιώσει την υπόλοιπη ζάχαρη και τον νισεστέ, και ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα. Όταν χυλώσει, προσθέτουμε τα αμύγδαλα και λίγο βούτυρο ακόμη. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα προσθέτοντας λίγο βούτυρο κάθε φορά. Όταν πήξει αρκετά, αδειάζουμε το περιεχόμενο σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη μαύρη.