Χαλβάς απο σιμιγδάλι με φρούτα

Χαλβάς απο σιμιγδάλι με φρούτα Χαλβάς απο σιμιγδάλι με φρούτα
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Πήλιο

Συστατικά

  • 1 ποτήρι ηλιέλαιο
  • 2 ποτήρια σιμιγδάλι
  • 3 ποτήρια ζάχαρη
  • 4 ποτήρια νερό
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 5 φέτες πορτοκάλι γλυκό ψιλοκομμένο
  • 2 μήλα ξινόμηλα κομματιασμένα
  • 1 χούφτα καρύδια καβουρντισμένα

Εκτέλεση

Καβουρντίζουμε το σιμιγδάλι με το λάδι μέχρι να σκουρύνει. Σε ένα δεύτερο σκεύος βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τα μήλα. Όταν μαλακώσουν τα μήλα, προσθέτουμε το πορτοκάλι και, χαμηλώνοντας τη φωτιά, τα καρύδια. Αμέσως μετά προσθέτουμε το καβουρντισμένο σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινο κουτάλι μέχρι να σφίξει. Όσο ο χαλβάς είναι ζεστός τον φορμάρουμε ώστε να κοπεί σε φέτες ή τον φορμάρουμε σε μικρά φορμάκια και όταν κρυώσει τον πασπαλίζουμε με κανέλα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε