Συστατικά
- 1 ½ κιλό βουβάλι σε φέτες
- 3/4 φλιτζανιού εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
- 6 γαρίφαλα
- 4 μεγάλα κρεμμύδια χοντροκομμένα
- 1/2 φλιτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
- 1 ποτηράκι κόκκινο ξηρό κρασί
- 1/2 κουταλάκι κακουλέ (καρδάμωμο)
- 1 κουταλιά ξύδι
- 3 ρόδια, τους σπόρους
- 1 φλιτζάνι ξανθές σταφίδες
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Σε φαρδιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας και από τις δύο πλευρές μαζί με τα γαρίφαλα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το κρασί, τον κακουλέ, το ξύδι, αλάτι, πιπέρι και λίγο ζεστό νερό, όσο να σκεπάζει το κρέας. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει, για περίπου 1 ½ ώρα. Κατά τη διάρκεια του βρασίματος ελέγχουμε μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε επιπλέον νερό. Βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα, αφαιρούμε τα γαρίφαλα γιατί πικρίζουν και πολτοποιούμε τα υπόλοιπα υλικά προσθέτοντας τους σπόρους από τα ρόδια μαζί με τις σταφίδες και λίγο ζεστό νερό. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 15 λεπτά και στο τέλος ξαναβάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα για να ζεσταθεί. Εάν χρειαστεί δένουμε τη σάλτσα με λίγο κορν φλάουρ. Σερβίρουμε το κρέας με ρύζι μπασμάτι.