0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 900 γρ. βοδινά ή μοσχαρίσια κόκαλα κομμένα σε μικρά κομμάτια
- 4 κουταλιές ηλιέλαιο
- 250 γρ. νερό
- 2 κουταλιές πουρέ τομάτας
- 2 μεγάλα κρεμμύδια σε μεγάλους κύβους
- 2 καρότα σε μεγάλους κύβους
- 2 μίσχοι πράσου σε μεγάλους κύβους
- 2 μίσχοι σέλινου σε μεγάλους κύβους
- 1 ρίζα πετροσέλινου σε μεγάλους κύβους
- 1/2 ρίζα σέλινου σε μεγάλους κύβους
- 2 σκελίδες σκόρδου
- 4 τομάτες σε μεγάλόυς κύβους
- 100 γρ. μανιτάρια
- 3 φύλλα δάφνης
- 1 κουταλάκι του γλυκού κόκκοι μαύρου πιπεριού
- 3 γαρίφαλα
- 2 κλωνάρια θυμαριού
- 1 κλωνάρι δενδρολίβανο
- 1 μπουκάλι κόκκινο κρασί
- αλάτι
Εκτέλεση
Πλένουμε τα κόκαλα πολύ καλά και στα σκούρα σημεία με καυτό νερό. Τα ανακατεύουμε στον πουρέ τομάτας, βράζουμε για λίγο, προσθέτουμε νερό και συνεχίζουμε με κλειστό καπάκι για περίπου 90 λεπτά. Αφαιρούμε τον αφρό από την επιφάνεια αρκετές φορές. Προσθέτουμε τα λαχανικά, όλα τα μπαχαρικά, τα βότανα, το κρασί και βράζουμε χωρίς καπάκι για 1 ακόμη ώρα. Περνάμε τον ζωμό από ένα κόσκινο και τον βράζουμε μέχρι να μείνει το μισό.