Βοδινό στιφάδο

Βοδινό  στιφάδο Βοδινό  στιφάδο
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 κιλό κρέας βοδινό (κιλότο κατά προτίμηση) σε μερίδες
  • 2 κιλά κρεμμυδάκια για στιφάδο
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ξίδι
  • 1/2 φλιτζάνι τον τσαγιού κρασί κόκκινο
  • 5-6 γαρίφαλα
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 10 κόκκοι μπαχάρι
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού κύμινο
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  • μαϊντανός
  • λίγο πιπέρι ολόκληρο (10 κόκκοι περίπου)
  • 1 κοφτή κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Τοποθετούμε αποβραδίς τα κρεμμυδάκια, ακαθάριστα, σε νερό. Την επομένη τα καθαρίζουμε, τα ζεματάμε σε νερό που βράζει για 1-2 λεπτά και τα σουρώνουμε καλά.  Σε μια κατσαρόλα, ή καλύτερα σε χύτρα, ρίχνουμε 1 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να πάρει ελαφρώς χρώμα. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα αφήνουμε να βράσουν. Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια σε βαθύ τηγάνι με 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν και μόλις βράσει καλά το κρέας, χωρίς όμως να λιώσει, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να πιει όλο του το νερό. Αν έχουμε γάστρα μπορούμε να το βάλουμε στο φούρνο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε