4
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1 κιλό κρέας βοδινό
- 1 κιλό κυδώνια
- 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζάνι τον τσαγιού ελαιόλαδο
- 2 ώριμες ντομάτες (ή 1/2 κουτί ψιλοκομμένα ντοματάκια)
- 1 κύβος
- 2 σκελίδες σκόρδου
- μαϊντανός
- 1 κοφτή κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαριζουμε τα κυδώνια, τα κόβουμε σε μισοφέγγαρα και τα βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό για να μην μαυρίσουν. Σοτάρουμε το κρέας στο ελαιόλαδο μέχρι να πάρει ελαφρώς χρώμα, προσθέτουμε το κρεμμύδι συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθεί και στη συνέχεια, προσθέτουμε τη ντομάτα, τη ζάχαρη, το αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό, τον κύβο, νερό και αφήνουμε να βράσει. Τέλος, ρίχνουμε τα κυδώνια, αφού τα στραγγίσουμε, και συνεχίζουμε το βράσιμο. Το φαγητό μας είναι έτοιμο όταν μείνει μόνο με το λάδι του.