5
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1 1/2 κιλό κρέας βοδινό κομμένο σε μερίδες
- 2 λεμόνια
- 1 φλιτζάνι τον τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κύβος
- 1 κοφτή κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
- λίγο κορν-φλάονρ
Εκτέλεση
Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρέας μέχρι να πάρει ελαφρώς χρώμα, το βγάζουμε από την κατσαρόλα και σοτάρουμε στο ίδιο λάδι το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί χψρίς να πάρει χρώμα. Ρίχνουμε ξανά το κρέας στην κατσαρόλα μαζί με τα κρεμμύδια, τα ανακατεύουμε λίγο, σβήνουμε με λεμόνι, προσθέτουμε τη ζάχαρη, τον κύβο, νερό και τα αφήνουμε να βράσουν. Μόλις βράσει το κρέας, η σάλτσα του πρέπει να είναι αραιή, διαλύουμε σε ένα ποτήρι νερό λίγο κορν-φλάουρ και το προσθέτουμε στη σάλτσα για να πήξει. Σερβίρουμε με πατάτες φούρνου ή τηγανητές.