Βοδινό γιουβέτσι

Βοδινό γιουβέτσι Βοδινό γιουβέτσι
4 ΑΤΟΜΑ
20' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
2:00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
3 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 κιλό κιλότο βοδινό κομμένο σε μικρές μερίδες
  • 1 1/2 φλιτζάνι τον τσαγιού κριθαράκι
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 μέτριες ντομάτες ή 1/2 κουτί ψιλοκομμένα ντοματάκια
  • 1 φύλλο δάφνης
  • μαϊντανός
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας φυτίνη
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 ποτήρια νερό
  • 1 κοφτή κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κύβος
  • λίγη τριμμένη ξερή μυζήθρα
  • λίγο βούτυρο

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το βούτυρο, το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας από όλες τις μεριές. Βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα και στο ίδιο λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί χωρίς να πάρει χρώμα. Τοποθετούμε ξανά μέσα το κρέας, ανακατεύουμε λίγο, προσθέτουμε την ντομάτα, το νερό, τα υπόλοιπα υλικά και  αφήνουμε να βράσει. Μόλις βράσει, χωρίς όμως να έχει λιώσει, το βάζουμε μαζί με τη σάλτσα του σε μια γάστρα ή σε ταψί, προσθέτουμε νερό, το κριθαράκι και ψήνουμε μέχρι να βράσουν το κριθαράκι. Σερβίρουμε με τριμμένη μυζήθρα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε