2
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1/2 κιλό ζυμαρικά βίδες
- 3 κουταλιές μακαρονόζουμο
- 3 κουταλιές νερό
- 1/2 κιλό μπρόκολο χωρίς τα κοτσάνια, σε μικρά κομμάτια
- 1 κούπα ανθότυρο
- 1/2 κούπα παρμεζάνα
- 1/2 κούπα φιστίκι ψημένο και τριμμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο
- ολόκληρο αλάτι
- πιπέρι χρωματιστό
Εκτέλεση
Βράζουμε τις βίδες και τις διατηρούμε ζεστές. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το μπρόκολο, το σκόρδο, το νερό, λίγο αλάτι και αφήνουμε να βράσει για 2-3 λεπτά. Αφαιρούμε τα σκόρδα. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το ανθότυρο, το λάδι, το μακαρονόζουμο, τα φιστίκια, το πιπέρι και τέλος προσθέτουμε τις βίδες και το μπρόκολο, ανακατεύοντας προσεχτικά. Σερβίρουμε αμέσως με τριμμένη παρμεζάνα.