Τζιγεροσαρμάδες

Τζιγεροσαρμάδες Τζιγεροσαρμάδες
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Θράκη

Συστατικά

  • 1 αρνίσια συκωταριά 800-1000 γρ. περίπου
  • 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
  • πατάτες σε λεπτά κομμάτια
  • 1 ματσάκι άνηθο, αν θέλουμε
  • 3 κουταλιές άσπρο ρύζι
  • 1/2 κοφτό κουταλάκι κανέλα
  • 1 κοφτό κουταλάκι μπαζάρι τριμμένο
  • μαύρο πιπέρι
  • αλάτι
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • λίγο νερό
  • 1 μπολια

Εκτέλεση

Με το ψαλίδι ψιλοκόβουμε τη συκωταριά, την πλένουμε και την αφήνουμε στο τρυπητό να στραγγίσει. Σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι στο λάδι μέχρι να μαραθεί χωρίς να πάρει χρώμα, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα εντόσθια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Ρίχνουμε το ρύζι, τα αρώματα, το νερό ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Βάζουμε την μπόλια σε ένα λεκανάκι με χλιαρό νερό για λίγη ώρα να μαλακώσει ώστε να μπορούμε να την ανοίξουμε εύκολα. Την απλώνουμε, την κόβουμε κομμάτια, βάζουμε μέσα σε κάθε κομμάτι λίγη από τη γέμιση, τυλίγουμε και τοποθετούμε τους τζιγεροσαρμάδες σε ταψάκι. Ανάμεσά τους τοποθετούμε πατάτες αφού τις έχουμε αλατίσει. Ραντίζουμε με λάδι και ψήνουμε στους 200°C για περίπου 1 ώρα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε