Συστατικά
Για τη ζύμη του φύλλου:
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό
- λάδι (τόσο όσο να σκεπαστεί η επιφάνεια του νερού)
- λίγες σταγόνες ξίδι
- 1 κοφτή κουταλιά του γλυκού αλάτι
- 2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι μαλακό
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- λίγο αλεύρι (για το άνοιγμα του φύλλου)
Για τη γέμιση:
- 2 αυγά ολόκληρα
- τυρί φέτα
- κεφαλογραβιέρα
- πιπέρι
- 1 πολύ μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο (ή δύο ψρέσκα κρεμμυδάκια)
- μαϊντανός
- άνηθος
Εκτέλεση
Τοποθετούμε το νερό σε μια λεκάνη με ευρύ στόμιο. Προσθέτουμε τόσο λάδι όσο να δημιουργηθεί μια ελαφριά στρώση στην επιφάνεια του νερού, προσθέτουμε το λάδο, το ξίδι, το αλάτι, το αλεύρι και ζυμώνουμε. Η ζύμη πρέπει να γίνει αρκετά σφιχτή γι' αυτό, αν χρειάζεται, προσθέτουμε αλεύρι μαλακό και συνεχίζουμε να την δουλεύουμε μέχρι να αποκτήσει την πηκτικότητα που θέλουμε. Στη συνέχεια την σκεπάζουμε με ένα πιάτο και την αφήνουμε για μισή ώρα. Ανοίγουμε τη ζυμη σε 5 μέτρια φύλλα ή 4 μεγάλα.
Για την γέμιση
Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και τρίβουμε μέσα το τυρί, προσθέτουμε το πιπέρι, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τον άνηθο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζυμη.
Ανοίγουμε το φύλλο, το χωρίζουμε νοητά στη μέση και στη μια του μεριά τοποθετούμε σε αραιά διαστήματα ένα κουταλάκι του γλυκού γέμιση.