Τυροπιτάκια 2

Τυροπιτάκια 2 Τυροπιτάκια 2
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

Για τη ζύμη του φύλλου:

  • 1 φλιτζάνι τον τσαγιού νερό λάδι (τόσο όσο να σκεπαστεί η επιφάνεια τον νερού)
  • λίγες σταγόνες ξίδι
  • 1 κοφτή κονταλιά τον γλνκού αλάτι
  • 2 φλιτζάνια τον τσαγιού αλεύρι μαλακό
  • 1 ψλιτζάνι τον τσαγιού αλεύρι πον ψονσκώνει μόνο τον
  • λίγο αλεύρι (για το άνοιγμα τον φύλλου)

Για τη γέμιση:

  • 2 αυγά τυρί φέτα
  • κεφαλογραβιέρα
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετούμε το νερό σε μια λεκάνη με ευρύ στόμιο. Προσθέτουμε τόσο λάδι όσο να δημιουργηθεί μια ελαφριά στρώση στην επιφάνεια του νερού, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε. Η ζύμη πρέπει να γίνει αρκετά σφιχτή γι' αυτό, αν χρειάζεται, προσθέτουμε αλεύρι μαλακό και συνεχίζουμε να την δουλεύουμε μέχρι να αποκτήσει την πηκτικότητα που θέλουμε. Στη συνέχεια τη σκεπάζουμε με ένα πιάτο και την αφήνουμε για μισή ώρα πριν τη χρησιμοποιήσουμε. Ανοίγουμε τη ζύμη σε 5 μέτρια φύλλα ή 4 μεγάλα, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες.

Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και τρίβουμε μέσα τυρί, προσθέτουμε πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη. Ανοίγουμε το φύλλο, το χωρίζουμε νοητά στη μέση και στη μια του μεριά τοποθετούμε σε αραιά διαστήματα ένα κουταλάκι του γλυκού γέμιση. Βρέχουμε τη ζύμη στο σημείο γύρω από κάθε γέμιση και διπλώνουμε από πάνω το υπόλοιπο φύλλο. Κόβουμε με ένα ποτήρι τη ζύμη γύρω από κάθε γέμιση σε μισοφέγγαρο και πιέζουμε με το χέρι μας για να κολλήσει το χείλος του. Βάζουμε σε μια φριτέζα μπόλικο ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα τυροπιτάκια και από τις δύο μεριές. Η φωτιά δεν πρέπει να είναι πολύ δυνατή γιατί δεν ψήνεται καλά η γέμιση.

Πριν τα σερβίρουμε τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε