0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
Για 4 φύλλα :
- 1/2 κιλό αλεύρι
- αλάτι
- νερό
Για τη γέμιση
- 1 κιλό φέτα τριμμένη
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζάνι φυτίνη
Εκτέλεση
Για τη ζύμη:
Σε μια λεκάνη ζυμώνουμε το αλεύρι, λίγο αλάτι και νερό όσο χρειάζεται για να σχηματίσουμε μια μαλακή ζύμη. Την αφήνουμε 1 ώρα να σταθεί. Στη συνέχεια τη χωρίζουμε σε 4 ίσες μπάλες και με τον πλάστη ανοίγουμε ένα-ένα τα φύλλα σε αλευρωμένη επιφάνεια δίνοντάς τους στρογγυλό σχήμα. Λιώνουμε στο λάδι τη φυτίνη και αλείφουμε τα φύλλα. Ανοίγουμε το φύλλο και πασπαλίζουμε την φέτα σε όλη την επιφάνειά του. Τοποθετούμε το ρολό κυκλικά σε λαδωμένο ταψί και επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα 3 φύλλα. Στη συνέχεια λαδώνουμε την τυρόπιτα με πινέλο και την ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για περίπου 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά.