4
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
Για τη γέμιση:
- 1 κιλό μυζήθρα
- 1/2 κιλό ζάχαρη
- 1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει
- αυγά όσα σηκώσει ανάλογα με τη σκληρότητα του τυριού
- βανίλια
- 1 φακελλάκι άνθος αραβοσίτου
Για το φύλλο:
- 1/2 κιλό αλεύρι σκληρό No 11
- ποτήρι κρασιού λάδι
- 3-4 αυγά
- λίγο ρακή
- λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη βάζουμε τη μυζήθρα, την ζάχαρη, το αλεύρι και τ' αυγά, τη βανίλια και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Φτιάχνουμε το φύλλο. Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι ανοίγουμε μια λακουβίτσα και βάζουμε το λάδι, τα αυγά, τη ρακή, και λίγο αλάτι. Ζυμώνουμε και ανοίγουμε φύλλο μέτριο, το κόβουμε σε δύο κομμάτια. Λαδώνουμε ένα ταψί, βάζουμε το ένα φύλλο στον πάτο του ταψιού, απλώνουμε πάνω τη γέμιση μυζήθρας και σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο. Διπλώνουμε τις άκρες και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.