2
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 60 γρ. αλεύρι
- 1 1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
- 5 αυγά
- 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
- 300 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- λάδι για τηγάνισμα
- λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Χτυπάμε καλά τα αυγά και προσθέτουμε το αλεύρι, κοσκινισμένο και ανακατεμένο με το μπέικιν και το αλάτι. Ρίχνουμε τον μαϊντανό, το τυρί και ανακατεύουμε καλά μέχρι τα υλικά να ενωθούν μεταξύ τους. Βάζουμε σε ένα τηγάνι το λάδι, το αφήνουμε να κάψει και ρίχνουμε με το μικρό κουταλάκι λίγο-λίγο από το μείγμα. Φροντίζουμε τη φωτιά να είναι χαμηλή, ώστε να μην καίγονται. Τα γυρνάμε και από τις δύο πλευρές να ροδοψηθούν και τα ακουμπάμε σε ζαρτί κουζίνας για να στραγγίσουν.
Σερβίρονται ζεστά.