Συστατικά
- 1 κιλό αλεύρι (500 γρ. σκληρό και 500 γρ. μαλακό)
- 150 γρ. βούτυρο (μισό γάλακτος και μισό φυτίνη)
- 6 αυγά
- 1 κρόκος αυγού
- 100 γρ. μαγιά
- 300 γρ. ζάχαρη
- 1 κουταλάκι μαχλέπι σε σκόνη
- 1 κουταλάκι μαστίχα σε σκόνη
- 1 φλιτζάνι γάλα
- λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Λιώνουμε τη μαγιά στο μισό χλιαρό γάλα προσθέτοντας ένα φλιτζάνι αλεύρι περίπου, λίγη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει χυλός. Σκεπάζουμε το μείγμα και το αφήνουμε να φουσκώσει. Σε άλλο σκεύος θερμαίνουμε λίγο τα αυγά, τη ζάχαρη, το γάλα, το μαχλέπι, τη μαστίχα και ανακατεύουμε συνέχεια. Ρίχνουμε λίγο αλεύρι στη λεκάνη, προσθέτουμε τη μαγιά αφού έχει φουσκώσει και σιγά σιγά ρίχνουμε το αλεύρι μέχρι να γίνει μια ζύμη που να ξεκολλάει. Προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο και ζυμώνουμε καλά μέχρι να απορροφηθεί όλο από τη ζύμη. Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της. Πλάθουμε τα τσουρέκια και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για λίγο. Στη συνέχεια, τα αλείφουμε με κρόκο αυγού αραιωμένο με δυο τρεις σταγόνες γάλα. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C.