0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 6-8 τσίρους
- ξίδι
- 60 γρ. αλεύρι
- 50 γρ. χυμό ντομάτας
- 4-5 φύλλα δυόσμου
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση
Βάλτε τους τσίρους μέσα σε νερό και ξίδι (αναλογία: 2 μέρη ξίδι, 1 μέρος νερό).Αφήστε τους περίπου 2 ώρες για να μουλιάσουν καλά.Ετοιμάστε με το αλεύρι και το χυμό ντομάτας ένα χυλό (κουρκούτι).Τσιγαρίστε ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε λίγο λάδι και προσθέστε το στραγγισμένο μέσα στο χυλό.Βάλτε σε ένα τηγάνι το λάδι να κάψει. 6. Πάρτε κάθε φορά από ένα τσίρο, βουτήξτε τον στο χυλό και τηγανιστέ τον και από τις δύο πλευρές.
Σερβίρονται ζεστοί.