0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 210 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα πολυτελείας, κομμένη σε μικρά κομμάτια
- 2/3 φλιτζανιού πηχτή κρέμα γάλακτος
- 3 κουταλιές μαλτ ουίσκι
- 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη άχνη
- κακάο σκόνη, για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί, ανακατεύουμε ώσπου να λιώσει και την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς. Χτυπάτε σε μπολ με το σύρμα την κρέμα γάλακτος με το ουίσκι μέχρι να πήξει τόσο ώστε να «στέκεται». Προσθέτουμε την λιωμένη σοκολάτα και την ζάχαρη άχνη ανακατεύοντας, για να αναμειχθούν ομοιόμορφα. Αφήνουμε το μείγμα να πήξει. Πασπαλίζουμε τα χέρια μας με κακάο σκόνη και πλάθουμε το μείγμα σε μπάλες μεγέθους μπουκιάς. Τις ρολάρουμε στο κακάο και τις τοποθετούμε σε θήκες χάρτινες ή σε κουτιά. Διατηρούνται στο ψυγείο για 3-4 ημέρες.