0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 250 γρ. κάστανα
- 50 χαρτάκια-θήκες για φοντάν
- 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη
- 100 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. αμυγδαλόψιχα τριμμένη
- 2 δόσεις άρωμα βανίλια
- λίγο λικέρ αμαρέτο
Εκτέλεση
- Τοποθετούμε τα αμύγδαλα σε βραστό νερό και κατόπιν αφαιρούμε την φλούδα τους.
- Καθαρίζουμε τα κάστανα και τα βράζουμε σε νερό.
- Στραγγίζουμε τα κάστανα, αφαιρούμε την εσωτερική τους φλούδα και τα περνάμε από τη μηχανή του πουρέ.
- Τοποθετούμε τον πουρέ από τα κάστανα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το βούτυρο, την ζάχαρη, το λικέρ, την βανίλια και την σοκολάτα.
- Ζυμώνουμε τα υλικά μέχρι να ενωθούν και να γίνουν μια μαλακή ζύμη.
- Παίρνουμε μικρά κομματάκια ζύμης, πλάθουμε μικρά στρογγυλά μπαλάκια και τα τυλίγουμε μέσα στην αμυγδαλόψιχα.
- Τοποθετούμε κάθε μπαλάκι μέσα σε μια χάρτινη θήκη και τα αραδειάζουμε σε σειρές σε μια πιατέλα.
- Τα βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 12 ώρες να σφίξουν.