Συστατικά
- 2 tamarrilos
- 1/2 γλυκό ανανά
- 1 ώριμο μάνγκο
- 175 γρ. μαύρα βατόμουρα
- 120 ml αφρώδες λευκό κρασί
- 115 γρ. ψιλή ζάχαρη
- 6 κρόκους
Εκτέλεση
Κόβουμε τα tamarillos στη μέση κατά μήκος και κατόπιν σε χοντρές φέτες. Αφαιρούμε τη φλούδα και την καρδιά του ανανά και κόβουμε ελικοειδείς φέτες από την εξωτερική φλούδα για να αφαιρέσουμε τα σκληρά υπολείμματα. Κόβουμε τη σάρκα σε κομμάτια και καθαρίζουμε το μάνγκο και το κόβουμε σε φέτες. Μοιράζουμε όλα τα φρούτα, και τα βατόμουρα, σε 4 πυρίμαχα σκεύη 14 εκ. για ωγκρατέν, που είναι τοποθετημένα πάνω σε λαμαρίνα, και τα αφήνουμε κατά μέρος. Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το κρασί και τη ζάχαρη ώσπου να λιώσει η ζάχαρη, τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση και, κατόπιν, τα βράζουμε για 5 λεπτά. Βάζουμε τους κρόκους σε μεγάλο πυρίμαχο μπολ, που τοποθετούμε πάνω από κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει, και χτυπάμε το μείγμα ώσπου να ασπρίσει. Ρίχνουμε αργά το ζεστό σιρόπι χτυπώντας το μείγμα συνεχώς ώσπου να πήξει. Προθερμαίνουμε το γκριλ και περιχύνουμε το μείγμα πάνω στα φρούτα. Βάζουμε τη λαμαρίνα με τα πυρίμαχα σκεύη στο γκριλ και τα αφήνετε ώσπου να χρυσίσει η επιφάνειά τους. Σερβίρονται ζεστά.