Τρίγωνα

Τρίγωνα Τρίγωνα
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Μακεδονία

Συστατικά

  • 500 γρ. φύλλα μπακλαβά
  • 170 γρ βούτυρο λιωμένο

Για τη κρέμα:

  • 1 λιτρο γάλα
  • 12 κουταλιές κορν φλάουρ
  • 1/2 ποτήρι ζάχαρη
  • 4 κρόκοι αυγών
  • 1 βανίλια
  • 2 κουταλιές βούτυρο

Για το σιρόπι:

  • 3 ποτήρια ζάχαρη
  • 2 1/2 ποτήρια νερό
  • 1 λεμόνι, το χυμό

Εκτέλεση

Κόβουμε το φύλλο κατά μήκος σε λωρίδες πλάτους 10 εκατοστών περίπου. Βουτυρώνουμε τις λωρίδες και τις διπλώνουμε τριγωνικά. Τις στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί, τις αλείφουμε με βούτυρο και τις ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να ροδίσουν.

Για την κρέμα:

Βράζουμε σε κατσαρόλα το γάλα με τη ζάχάρη και τη βανίλια. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ ανακατεύοντας με συρμάτινο χτυπητήρι και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών χτυπημένους και το βούτυρο.

Για το σιρόπι:

Σε κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και το χυμό του λεμονιού για 5 λεπτά περίπου μέχρι να «δέσει»

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε