13
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Έβρος
Συστατικά
- 4 κιλά πιπεριές κόκκινες φλωρίνης
- 2 κιλά σουσάμι
- 1 κιλό καρότα
Για την ζύμη:
- 2 κουταλιές αλάτι
- 3 κουταλιές μαγιά ξινή
- 1 κιλό σιμιγδάλι ψιλό
- αλεύρι σκληρό
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πιπεριές, τις κόβουμε μικρά κομματάκια και τις βράζουμε μαζί με τα καρότα. Τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις περνάμε από το τρυπητό. Πλένουμε το σουσάμι, το αφήνουμε να στεγνώσει, το καψαλίζουμε και το κοπανίζουμε με το γουδί.
Τρόπος ζύμωσης:
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια μεγάλη λεκάνη και τα ζυμώνουμε όλα μαζί. Η ζύμη πρέπει να γίνει πολύ σκληρή. Την αφήνουμε όλο το βράδυ να φουσκώσει και την επομένη κόβουμε τη ζύμη σε μικρά κομμάτια και την απλώνουμε στο ήλιο να ξεραθεί. Μετά την περνάμε από το κόσκινο.