8
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 2 κιλά γιαούρτι πρόβειο
- αλεύρι όσο πάρει η ζύμη
- λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Αφήνουμε 3-4 ημέρες το γιαούρτι εκτός ψυγείου να ξινίσει. Σε λεκάνη ρίχνουμε το γιαούρτι με το αλάτι και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι ζυμώνοντας συνέχεια. Όταν η ζύμη δεν κολλάει στα χέρια μας, είναι έτοιμη. Ανοίγουμε τη ζύμη σε μικρά χοντρά φύλλα. Τα απλώνουμε σε σκιερό μέρος και τα αφήνουμε να μισοξεραθούν. Στη συνέχεια τα κόβουμε σε κομματάκια και τα τρίβουμε στην ανάποδη μεριά του κόσκινου. Απλώνουμε τον τραχανά σε καθαρό πανί και τον αφήνουμε στον ήλιο να στεγνώσει τελείως. Φυλάμε τον τραχανά σε γυάλινα βάζα σε στεγνό μέρος.