16
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Έβρος
Συστατικά
- 4 κιλά γάλα αγελαδινό
- 1 κιλό σιμιγδάλι ψιλό
- 1 1/2 κουταλιά της σούπας αλάτι
- αλεύρι σκληρό
Εκτέλεση
Βράζουμε το γάλα και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Ρίχνουμε το σιμιγδάλι, το αλάτι και ανακατεύουμε. Η ζύμη πρέπει να γίνει οπωσδήποτε πολύ σκληρή. Την ίδια μέρα το κόβουμε κομματάκια, το απλώνουμε στον ήλιο για να ξεραθεί και τον περνάμε από το κόσκινο για να γίνει ψιλός.