Συστατικά
- 1 μικρό παντεσπάνι
- 14 μπισκότα Αμαρέτι
- 1/4 φλιτζανιού λικέρ Αμαρέτο ή γλυκό σέρι
- 8 μεγάλα μανταρίνια
Για την παρασκευή της κρέμας:
- 210 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα,κομμένη σε μικρά κομμάτια
- 2 κουταλιές κορν φλάουρ ή σκόνη για κρέμα (custard powder)
- 2 κουταλιές ζάχαρη
- 2 κρόκους
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 1 φλιτζάνι τυρί μασκαρπόνε
Για τη γαρνιτούρα:
- 1 φλιτζάνι τυρί ρικότα
- διάφορα σχήματα σοκολάτας, για γαρνίρισμα
- φέτες μανταρίνι
Εκτέλεση
Κόβουμε σε κομμάτια το παντεσπάνι και το τοποθετούμε σε μεγάλο γυάλινο μπολ. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα από πάνω, περιχύνουμε με το Αμαρέτο και προσθέτουμε τον χυμό απο 2 μανταρίνια. Χωρίζουμε σε φετούλες τα υπόλοιπα και τα βάζουμε στο μπολ.
Για την κρέμα:
Πρώτα λιώνουμε την σοκολάτα. Αναμειγνύουμε σε πυράντοχο μπολ το κορν φλάουρ, την ζάχαρη και τους κρόκους ώσπου να γίνουν ένα λείο μείγμα. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα και, μόλις αρχίσει να βράζει, το ρίχνουμε στο μείγμα των κρόκων, ανακατεύοντας. Τοποθετούμε το μείγμα στην κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι η κρέμα να αρχίσει να πήζει. Προσθέτουμε το μασκαρπόνε, την λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε. Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα, την αφήνουμε να κρυώσει και τη βάζουμε στο ψυγείο. Για να σερβίρουμε, απλώνουμε το τυρί ρικότα πάνω από την κρέμα και γαρνίρουμε με τα σχέδια σοκολάτας και τις φέτες μανταρίνι.