Συστατικά
Για την βάση:
- 125 γρ. σοκολάτα Valrhona extra bitter
- 70 γρ. βούτυρο
- 3 κρόκοι αυγών
- 4 ασπράδια αυγών
- 70 γρ. ζάχαρη
- 20 γρ. αλεύρι
Για την σοκολάτα:
- 300 γρ. σοκολάτα guanaja Valrhona
- 200 γρ. σουμάδα
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
Εκτέλεση
Για την βάση:
Λιώνουμε την σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί. Χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με την ζάχαρη σε μαρέγκα ενώ ρίχνουμε τους κρόκους μέσα στη λιωμένη σοκολάτα. Ρίχνουμε ελάχιστη από τη μαρέγκα μέσα στην κουβερτούρα ανακατεύοντας απαλά με μία λαστιχένια κουτάλα,μαρίζ, ή με μία κοινή κουτάλα. Προσθέτουμε το αλεύρι και στο τέλος ρίχνουμε την υπόλοιπη μαρέγκα. Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα πολύ χαμηλό στεφάνι διαμέτρου 20-22 εκ. και ύψους που να μην υπερβαίνει το 1,5 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15 λεπτά περίπου.
Για την σοκολάτα:
Τοποθετούμε την σουμάδα στη φωτιά και, σε άλλο σκεύος, λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί. Πριν πάρει βράση η σουμάδα, την αδειάζουμε στη λιωμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά και όταν η θερμοκρασία του μείγματος φτάσει στους 45-50°C, ρίχνουμε την παχύρρευστη κρέμα και ανακατεύουμε απαλά.
Τοποθετούμε την βάση που έχουμε φτιάξει σε ένα τσέρκι ύψους 4 εκ. και πάνω από αυτό ρίχνουμε την κρέμα σοκολάτα. Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει και μισή ώρα εκτός ψυγείου πριν σερβίρουμε.