0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 250 γρ. φρυγανιά τριμμένη
- 200 γρ. αμυγδαλόψιχα τριμμένη
- 300 γρ. ζάχαρη
- 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
- 8 αυγά, χωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια
- 2 δόσεις άρωμα βανίλια
- 1 δόση κρέμα βουτύρου
Για το σιρόπι:
- 110 γρ. ζάχαρη
- 110 γρ. νερό
Εκτέλεση
Χτυπάμε καλά τους κρόκους με την ζάχαρη. Ανακατεύουμε την φρυγανιά με το μπέικιν. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και ρίχνουμε τους κρόκους, την βανίλια, τα αμύγδαλα και την φρυγανιά εναλλάξ. Βουτυρώνουμε ένα ταψί, αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 35-40 λεπτά. Βγάζουμε την βάση από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Για το σιρόπι:
Βράζουμε την ζάχαρη με το νερό για 5 λεπτά.
Κόβουμε την βάση σε 3 στρογγυλά κομμάτια. Τοποθετούμε το ένα κομμάτι στην πιατέλα, το ραντίζουμε με λίγο σιρόπι και στρώνουμε την κρέμα βουτύρου. Κάνουμε το ίδιο και με τα υπόλοιπα δύο κομμάτια. Κάθε στρώση κρέμας την πασπαλίζουμε με καβουρδισμένο αμύγδαλο και γαρνίρουμε την επιφάνεια με αμύγδαλα, κερασάκια ή φρούτα.