Συστατικά
- 200 γρ. νερό
- 110 γρ. βούτυρο
- 120 γρ. αλεύρι
- 3 αυγά ολόκληρα
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- λάδι για τηγάνι
Για το σιρόπι:
- 400 γρ. ζάχαρη
- 150 γρ. μέλι
- 250 γρ. νερό
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, το αλάτι, την ζάχαρη και το βούτυρο. Μόλις λιώσει το βούτυρο και πριν πάρει βράση, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις με μια ξύλινη κουτάλα. Όταν πετύχουμε μια σφικτή ζύμη, αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε για 5 λεπτά και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, ενώ ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και να αποκτήσει γυαλάδα. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως και βάζουμε το λάδι στη φωτιά να φτάσει στους 180° C. Γεμίζουμε με το μείγμα μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με κορνέ με δοντάκια και πιέζουμε έτσι ώστε να πέφτουν στο τηγάνι μπαστουνάκια μήκους 6 εκ. Με τη βοήθεια ενός βρεγμένου μαχαιριού κόβουμε την ζύμη από το κορνέ στο σημείο που θέλουμε. Όταν τα τουλουμπάκια φουσκώσουν και ροδίσουν, τα βγάζουμε από το λάδι, τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.
Για το σιρόπι:
Βράζουμε το νερό με την ζάχαρη και το μέλι για 1 λεπτό.
Όπως είναι χλιαρά τα τουλουμπάκια, τα ρίχνουμε στο ζεστό σιρόπι και με μια κουτάλα τα γυρνάμε και τα βγάζουμε από το σιρόπι.