Συστατικά
Για την παρασκευή της καραμέλας:
- 60 γρ. ζάχαρη
- 1 κουτάλι της σούπας νερό
Για την παρασκευή της κρέμας:
- 250 γρ. ζάχαρη
- 200 γρ. νερό
- 12 κρόκοι αυγών
- μαρεγκάκια προαιρετικά
Εκτέλεση
Για την καραμέλα:
Σε ένα πυρέξ διαστάσεων 18X23 ρίχνουμε την ζάχαρη και το νερό. Το βάζουμε σε πολύ δυνατή φωτιά για να αρχίσει να λιώνει και να γίνει καραμέλα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και με γρήγορες κινήσεις αριστερά-δεξιά, απλώνουμε την καραμέλα σε όλο τον πυθμένα του πυρέξ.
Για την κρέμα:
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε την ζάχαρη και το νερό. Μόλις το σιρόπι αρχίσει να βράζει, αποσύρουμε από τη φωτιά. Χτυπάμε τους κρόκους, προσθέτοντας σταδιακά το σιρόπι που έχουμε ετοιμάσει μέχρι να ενσωματωθεί.
Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από την καραμέλα και τοποθετούμε το πυρέξ σε ένα μεγαλύτερο σκεύος γεμάτο με ζεστό νερό, μπεν μαρί. Το βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 25-30 λεπτά, έως ότου στερεοποιηθεί η κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει μέσα στο μπεν μαρί. Με τη βοήθεια ενός μαχαιριού αναποδογυρίζουμε το γλυκό σε μια πιατέλα και σερβίρουμε.