0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- το αίμα από το λαιμό του χοίρου
- 2 κουταλιές γλίνα (λειωμένο χοιρινό λίπος)
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 κουταλιές κοφτές ζάχαρη
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά μέλι
- 1/2 φλιτζάνι σταφίδες
- πιπέρι
- 1 κουταλιά αλάτι
- 4 κόκκοι μπαχάρι
- 1/2 κουταλάκι αποξηραμένο δυόσμο
Εκτέλεση
Μόλις σφαχτεί ο χοίρος, σε μια λεκάνη μαζεύουμε το αίμα που τρέχει από το λαιμό του. Το περνάμε από ένα σουρωτήρι και ρίχνουμε μέσα το αλάτι για να μην πήξει.
Βάζουμε τη γλίνα μαζί με το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε τα δύο κρεμμύδια, μέχρι να γίνουν διάφανα. Ρίχνουμε το αίμα, τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά, το δυόσμο, το μέλι και τις σταφίδες και τα ανακατεύουμε συνέχεια σε χαμηλή φωτιά για μισή ώρα, μέχρι να πήξουν. Το σερβίρουμε αφού κρυώσει.