0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 500 γρ. mascarpone (ιταλικό τυρί)
- 200 γρ. ζάχαρη άχνη
- 4 ασπράδια αυγών
- 4 κρόκοι αυγών
- 300-400 γρ. μπισκότα σαβουαγιάρ
- 500 γρ. γάλα
- 1 φλιτζανάκι δυνατός καφέ espresso ή 2 κουταλιές της σούπας Nescafe
- 150 γρ. κονιάκ κακάο
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους, την άχνη και το μασκαρπόνε. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα και την ενώνουμε με το προηγούμενο μείγμα. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το γάλα με τον καφέ. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αλλάζουμε σκεύος. Ρίχνουμε το κονιάκ στο μείγμα γάλα-καφέ και βουτάμε τα σαβουαγιάρ ένα-ένα για λίγα δευτερόλεπτα. Τα τοποθετούμε σε ένα επίπεδο ταψί ή πυρέξ, το ένα δίπλα στο άλλο μέχρι να σκεπαστεί η επιφάνεια. Αδειάζουμε όλη την κρέμα από πάνω και την καλύπτουμε με τα υπόλοιπα σαβουαγιάρ. Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Σερβίρουμε σε τετράγωνα κομμάτια και πασπαλίζουμε με το κακάο.