4
ΑΤΟΜΑ
20'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
10'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Κρήτη
Συστατικά
- 2 χούφτες κολοκυθανθούς
- 5-6 κολοκυθάκια τριμμένα στον τρίφτη και στυμμένα
- 2-3 κουταλιές ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
- 1 κουτάλια ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 2 αυγά λίγο χτυπημένα με πιρούνι
- αλατοπίπερο
- οσο αλεύρι χρειαστεί
Εκτέλεση
Κόβετε τα λουλουδάκια ψιλά ψιλά, τρίβετε και στύβετε τα κολοκυθάκια, προσθέτετε δυόσμο, μαϊντανό, αλατοπίπερο, τα αυγά χτυπημένα και όσο αλεύρι χρειάζεται να γίνει ένας πηχτός χυλός.
Τηγανίζετε σε καυτό λάδι κουταλιές από το μείγμα.
Οι τηγανίτες αυτές τρώγονται σκέτες ή με τυρί ή σερβίρονται ως πρώτο πιάτο.